Kaffetarteletten er noe som bringer meg tilbake til vaffelhyttene på fjellet, hvor alle smaker og aromaer samles i denne retten. Multer, sjokolade og kaffe i perfekt kombinasjon sammen med den sprø mørdeigen er helt uslåelig.
INGREDIENSER
Sandkakeskorpe
40 g smør
40 g sukker
90 g mel
8 g knuste kaffebønner, Chef's Blend
½ egg Sjokoladekrem
30 g fløte
30 g melk ½ ark gelatin
20 g eggeplomme 30 g guanaja
20 g pralin
10 g yoghurt
Kaffe Bavaroise
125 g melk
20 g kaffebønner, Chef's Blend
52 g sukker
40 g eggeplomme
1,5 dl gelatin
112 g fløte
7 g juice fra ferskpresset appelsin
Multegelé
50 g multebærpuré
10 g sukker
10 g lakk
1 ss gelatin
GJØR DETTE:
Sandkakeskorpe
1. Bland smør med de tørre ingrediensene til smuldrete, tilsett egg og bland til en deig. La hvile i kjøleskapet i 1 time.
2. Kjevle ut og kle små tartelettformer, stek på 165 grader i ca 8 minutter.
Sjokoladekrem
1. Kok en crème pâtissière med fløte, melk og eggeplomme, pisk inn pralin og guanaja, bland, tilsett gelatin og deretter yoghurt, rør til en jevn krem og fyll i sprøytepose, la avkjøles.
Kaffe Bavaroise
1. Kok opp melk og kaffebønner, la trekke i ca 1 time, sil og kok opp med sukker, pisk plommen, mens du visper, varm opp til 83 grader. Tilsett gelatin og avkjøl til 25 grader, vend inn lettpisket krem og appelsinjuice, fyll skjellene 2/3.
Multegelé
1. Kok opp puré og sukker, tilsett bløtlagt gelatin og alkohol, fyll i former, frys og sprett ut av formen, ha på tarteletten og dryss så sjokoladekremen på siden.